SICAM: Sold out και με αυξημένη λίστα αναμονής

Το Pordenone της Ιταλίας θα φιλοξενήσει από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου τη 13η έκδοση της SICAM που υπόσχεται να είναι γεμάτη ιδέες για μια διεθνή βιομηχανία επίπλων που είναι όλο και πιο ζωντανή και σε συνεχή αναζήτηση καινοτομίας, ερεθισμάτων και σχέσεων. Οι δέκα αίθουσες του εκθεσιακού συγκροτήματος είναι όλες κατειλημμένες και φέτος θα είναι αυξημένος ο του εκθεσιακός  χώρος χάρη στην επέκταση της Αίθουσας 8, η οποία θα επιτρέψει να ανταποκριθεί στη σημαντική αύξηση της ζήτησης συμμετοχής που έχει καταγραφεί.

«Ανυπομονούμε για μια πραγματικά σημαντική εμπορική έκθεση», δήλωσε ο Carlo Giobbi, διοργανωτής της SICAM, «και αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στο γεγονός ότι έχουμε μια μεγάλη λίστα αναμονής εταιρειών που ενδιαφέρονται να εκθέσουν. Έχουμε ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή των μεγαλύτερων παραγόντων σε κάθε τομέα προϊόντων και φέτος γινόμαστε μάρτυρες της επιστροφής μεγάλων πολυεθνικών στην έκθεση. Πιστεύω ότι η σταθερή συμμετοχή όλων αυτών των εταιρειών στη SICAM 2022 είναι η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσε να δώσει ο κλάδος εξαρτημάτων και αξεσουάρ μετά τις προκλήσεις και τις αβεβαιότητες των δύο τελευταίων ετών».

Τα ίδια στοιχεία που κοινοποίησε πρόσφατα ο Federlegno Arredo σχετικά με τις επιδόσεις της εθνικής βιομηχανίας επίπλων καθιστούν εύκολη την κατανόηση του λόγου αυτής της προσδοκίας για τη SICAM: το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έκλεισε με αύξηση 24,5% στις πωλήσεις για το σύνολο της εθνικής προμήθειας επίπλων σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, με την εγχώρια αγορά να αυξάνεται κατά 27,2% και τις πωλήσεις στο εξωτερικό να αυξάνονται κατά 21%. Αυτό ενοποιεί τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν το έτος ρεκόρ του 2021 για τον κλάδο, ο οποίος κατέγραψε κύκλο εργασιών παραγωγής 49 δισ. (εκ των οποίων τα 18 δισ. εξαγωγές), με τις εξαγωγές ειδικότερα να σημειώνουν σημαντική ανάκαμψη (αύξηση κατά 9,3% σε σύγκριση με το 2019 για τα έπιπλα -φωτισμό και αύξηση κατά 7,3% για ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα).

Φέτος, περισσότερο από ποτέ, η SICAM θα ​​είναι το κατ’ εξοχήν ραντεβού για σχεδιαστές και επαγγελματίες στη διεθνή βιομηχανία επίπλων. Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στα διάφορα στάδια της περιοδείας προώθησης της έκθεσης στο εξωτερικό ήταν πολύ φανερό. Τους τελευταίους μήνες η SICAM ήταν παρούσα σε όλες τις μεγάλες εμπορικές εκθέσεις σε όλες τις ηπείρους: από την KBB στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας έως τη Fimma-Maderalia στη Βαλένθια της Ισπανίας και την Technomebel στη Σόφια της Βουλγαρίας, όσον αφορά την Ευρώπη και μετά την Interzum Bogotà στην Κολομβία και το πρόσφατο Indiawood στο Bangalore της Ινδίας. Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας θα είναι το Formobile στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, το Fitecma στο Μπουένος Άιρες και το IWF στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Στο μέτωπο της διεθνούς αγοράς, φέτος η SICAM θα ​​δει επίσης την παρουσία σχεδιαστών, αρχιτεκτόνων, αγοραστών και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο, η οποία έχει δημιουργηθεί σε τέσσερις ηπείρους. Από την Αμερική, αναμένονται αφίξεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό. Αναμένονται από την Αφρική η Κένυα, η Μοζαμβίκη και η Νότια Αφρική και μετά υπάρχει η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία και οι Καυκάσιες Δημοκρατίες του Καζακστάν, του Ουζμπεκιστάν και του Τουρκμενιστάν. Για τη SICAM, η προσδοκία είναι να εδραιώσει τις εκατό και πλέον διαφορετικές προελεύσεις των επαγγελματιών επίπλων που έχουν ήδη εμφανιστεί εδώ και χρόνια στο Pordenone, και ως εκ τούτου να εγγυηθεί στις εταιρείες που παρακολουθούν μια εκτεταμένη και, πάνω απ ‘όλα, ειδική διεθνή προβολή στο υψηλότερο επίπεδο.

«Η συνεχής ανάπτυξη είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που έχουν σημαδέψει ολόκληρη την ιστορία της SICAM: και αυτή η έκδοση δεν αποτελεί εξαίρεση», συνέχισε ο Carlo Giobbi. «Συνολικά, βλέπουμε ότι η διεθνής αγορά επίπλων έχει ανακάμψει. Ως αποτέλεσμα, πολλές νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες θα δημιουργηθούν στο Pordenone για άλλη μια φορά φέτος μεταξύ εκθετικών εταιρειών και επαγγελματιών που επισκέπτονται από όλο τον κόσμο. Η μορφή της έκθεσής μας, της οποίας το στυλ και η ατμόσφαιρα είναι τόσο ευνοϊκά για την ανάπτυξη προσωπικών σχέσεων, παραμένει υπό αυτή την έννοια μια εγγύηση που αναγνωρίζεται και εκτιμάται κάθε φορά από ολόκληρη τη διεθνή βιομηχανία επίπλων».