Τρεις μοναδικές γέφυρες Accoya

Μέχρι πρότινος, η χρήση ξύλου σε εξωτερικές συνθήκες με αυξημένα ποσοστά υγρασίας για δομικές εφαρμογές, ήταν πραγματική πρόκληση. Με το Accoya έρχεται μία επανάσταση καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά σε γέφυρες δρόμων, πεζοδρόμια, δομικά δοκάρια για στέγαση, φωτισμό δρόμου και πολλές ακόμη δομικές εφαρμογές. Το Accoya ανοίγει νέες δυνατότητες για τη χρήση ξύλου όπως θα δούμε και στα ακόλουθα, εντυπωσιακά παραδείγματα με γέφυρες Accoya.

Οδική γέφυρα μεγάλης κυκλοφορίας, Ολλανδία

Το ξύλο Accoya® μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντικατάσταση παραδοσιακών υλικών κατασκευής όπως ο χάλυβας. Χρησιμοποιήθηκε για μια μοναδική οδική γέφυρα μεγάλης κυκλοφορίας στο Sneek στην Ολλανδία. Η γέφυρα, ύψους 20 μέτρων και μήκους 40, έχει μια λωρίδα ποδηλάτων και δύο ακόμα λωρίδες για χρήση οχημάτων έως 65 τόνους.

Mega Solar Beldevere, Ιαπωνία

Η υποστήριξη εναλλακτικών, «ασφαλών» πηγών ενέργειας αυξάνεται σταθερά στην Ιαπωνία, όχι όμως η γνώση και η συνειδητοποίησή τους από τον κόσμο . Αυτό έκανε τον ιδιοκτήτη ενός φωτοβολταϊκού εργοστασίου στην πόλη Asakuchi, τον Οκαγιάμα-Κέν, να επιχειρήσει να συμβάλει στην εκπαίδευση των νέων σήμερα. Το όραμα του ιδιοκτήτη είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά που κάνουν εκπαιδευτικές εκδρομές με το σχολείο να επισκεφθούν το εργοστάσιο και να μάθουν για την ηλιακή ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά. Σε αυτό το πλαίσιο απαιτήθηκε μια δομή που να επιτρέπει στους νέους να έχουν πανοραμική θέα.

Πλωτή γέφυρα, Ολλανδία

Το Accoya® έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας μοναδικής «πλωτής» γέφυρας στην ολλανδική πόλη Bergen op Zoom. Οι Ro Koster και Ad Kil, των RO&AD Architects, που σχεδίασαν τη διάσημη και βραβευμένη γέφυρα Moses στο Halsteren, σχεδίασαν την πλωτή γέφυρα μήκους 80 μέτρων για να επιτρέψουν την πρόσβαση στην είσοδο του φρουρίου του 18ου αιώνα. Το μονοπάτι που θυμίζει φίδι, μιμείται το ταξίδι και την κίνηση των σκαφών που ταξίδεψαν αρχικά εκεί.