Η βιομηχανία επίπλων συναντήθηκε ξανά στη SICAM

Πραγματοποιήθηκε στο Pordenone από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου, η δωδέκατη έκδοση της SICAM, με την επιτυχία να ξεπερνά τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Με περισσότερους από 540 εκθέτες από την Ιταλία και 28 άλλες χώρες, επιβεβαιώθηκε η δυναμική της στον τομέα των εξαρτημάτων και αξεσουάρ για τη βιομηχανία επίπλων.

Όλοι ήταν εξαιρετικά πρόθυμοι να συναντηθούν ξανά σε εμπορικές εκθέσεις: να γνωριστούν και να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο, να ανταλλάξουν ιδέες και να αξιολογήσουν έργα. Πράγματα, δηλαδή, που αποτελούν την ουσία των εμπορικών εκθέσεων. Επαγγελματίες της βιομηχανίας επίπλων από 98 χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας) εκπροσωπώντας πάνω από 7200 εταιρείες βρέθηκαν στη SICAM. Το 66% προήλθε από την Ιταλία και το 34% από το εξωτερικό. Αυτή τη μεγάλη εκπροσώπηση ήταν δύσκολο να τη φανταστεί κανείς τις εβδομάδες πριν από την εκδήλωση λόγω όλων των περιορισμών που επιβλήθηκαν εξαιτίας πανδημίας και με τα διεθνή δρομολόγια πτήσεων που απέχουν ακόμη πολύ από τα επίπεδα του 2019.

«Και όμως πολλές εταιρείες πίστεψαν σε εμάς και επένδυσαν μαζί μας», εξήγησε ο Carlo Gobbi, ιδρυτής και διοργανωτής της SICAM. «Ενημερώθηκαν πλήρως για την κατάσταση της αγοράς και είχαν πραγματική επιθυμία να επιστρέψουν στις δια ζώσης εμπορικές εκθέσεις, έχοντας επίγνωση ότι οι νέες επιχειρήσεις μπορούν να αναπτυχθούν απτά σε αυτήν τη μορφή». Από όλες τις απόψεις, η ατμόσφαιρα στις αίθουσες ήταν παρόμοια με αυτή που παρατηρήθηκε στην εποχή πριν από την πανδημία και υπήρχε μια σαφής προθυμία να επανασυνδεθούμε και να επιστρέψουμε στη δουλειά κανονικά, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

«Φέτος περισσότερο από ποτέ, είναι αλήθεια ότι όσοι ήρθαν στο Πορντενόνε και επέλεξαν να λάβουν μέρος στη SICAM είχαν μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία», αποκάλυψε ο Κάρλο Γκόμπι. «Ο αριθμός των εγγραφών για επιστροφή το 2022 που ελήφθησαν στην εκδήλωση το αποδεικνύει». Η SICAM 2021 σίγουρα αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματική. Οι εμπορικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν ως διά ζώσης εκδηλώσεις σε αυτήν την αρχική περίοδο ανάκαμψης έδειξαν σαφώς ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτό το εργαλείο που είναι ακόμα τόσο επίκαιρο όσο και ζωτικό.

Η SICAM ανανέωσε το ραντεβού της για τον Οκτώβριο του 2022, από την Τρίτη 18 έως την Παρασκευή 21. Η βιομηχανία επίπλων έχει ήδη προγραμματίσει την επόμενη συνάντησή της με τον παγκόσμιο επιχειρηματικό κόσμο στο Πορντενόνε.