Πλωτές λύσεις από τη Lunawood

Το Thermowood της Lunawood είναι ένα βιώσιμο υλικό που επιτρέπει την αξιοποίηση των αισθητικών ιδιοτήτων του ξύλου σε πλωτές λύσεις με βελτιωμένες τεχνικές ιδιότητες χάρη στη χρήση θερμότητας και ατμού στην παραγωγή. Το Thermowood είναι χωρίς ρητίνη, σταθερό και ανθεκτικό στην αποσύνθεση ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους σε σκληρά κλίματα.

Πλωτά σπίτια Marasi

Τα πλωτά σπίτια Marasi συνδυάζουν την πολυτελή αρχιτεκτονική του Ντουμπάι και το σκανδιναβικό ξύλο σε μια παραλιακή λεωφόρο 12 χιλιομέτρων στο Ντουμπάι. Οι υπερσύγχρονες πλωτές βίλες διαθέτουν 2-4 υπνοδωμάτια, εξωτερική βεράντα και πισίνα. Οι βίλες διαθέτουν μοντέρνα πρόσοψη Lunawood και ηλιακές αποχρώσεις ιδανικές για ζεστά κλίματα. Κατασκευάστηκαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο U+A το 2017

Πλωτή σάουνα στο Όσλο

Αυτό το μοντέρνο χωριό σάουνας στο λιμάνι του Όσλο βρίσκεται ανάμεσα στην Όπερα και τη Monica Bonvicini Das Eismeer. Το κτήριο κατασκευάστηκε το 2020 από το Sorenga Badstuflate και διαθέτει οριζόντια επένδυση Thermowood της Lunawood. Χάρη στη σταθερότητα που παρέχεται στο ξύλο μέσω της πιστοποιημένης διαδικασίας θερμικής τροποποίησης του σκανδιναβικού μαλακού ξύλου, το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε θερμότητα και υγρασία όσο και σε κρύες και σκληρές καιρικές συνθήκες στις οποίες μπορεί να υποβληθεί το κτίριο της σάουνας.