Υπερπολυτελείς βίλες στη Σαουδική Αραβία από την Kengo Kuma & Associates

Η Kengo Kuma & Associates έχει σχεδιάσει μια σειρά από πολυτελείς βίλες για ένα νέο τουριστικό project στη Σαουδική Αραβία. Το έργο ανέθεσε η The Red Sea Development Company (TRSDC) στο πλαίσιο του έργου The Red Sea. Ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει βίλες χτισμένες στην ξηρά και πάνω από το νερό. Το έργο στοχεύει να θέσει νέα πρότυπα στη βιώσιμη ανάπτυξη ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.

Οι πολυτελείς βίλες θα περιλαμβάνουν χαμηλές φόρμες με φαρδιές και καμπυλωτές στέγες, καθώς και καμπυλωτές προσόψεις ανάλογα με κάθε τυπολογία. Η Kengo Kuma & Associates της εμπνεύστηκαν από το φυσικό τοπίο της περιοχής.

 

Η Red Sea Development Company δήλωσε ότι «η εταιρεία αναπτύσσει μια σειρά πολιτικών που περιλαμβάνουν μηδενικά απόβλητα προς υγειονομική ταφή, μηδενική απόρριψη στη θάλασσα και μηδενικά πλαστικά μίας χρήσης, και έχει δεσμευτεί να επιτύχει 100% ουδετερότητα άνθρακα. Ο προορισμός θα βασίζεται αποκλειστικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν θα έχει καμία σχέση με το εθνικό δίκτυο. ”

Ο πολυτελής προορισμός θα κατασκευαστεί ως μέρος μιας μεγάλης κλίμακας υποδομών που δίνουν έμφαση στην ανανεώσιμη ενέργεια και στη διατήρηση και επαναχρησιμοποίηση του νερού.  Το Red Sea project περιλαμβάνει τόσο τις πολυτελείς βίλες όσο και ένα αεροδρόμιο που σχεδιάστηκε από την Foster + Partners. Η πρώτη φάση του έργου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2022. Ο θέρετρο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2030.