Ένα εξαιρετικό παράδειγμα, που επιβεβαιώνει τον τίτλο είναι η κατασκευή του οινοποιείου της Lahofer, το οποίο δημιούργησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Chybik + Kristof.
Το γραφείο που ιδρύθηκε από τους Ondřej Chybík και Michal Krištof, λειτούργησε για πρώτη φορά το 2010, και πλέον η ομάδα αποτελείται από περισσότερους από 50 επαγγελματίες έχοντας τρία γραφεία ανά την Ευρώπη. Η εταιρεία αναλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα έργων, από αστικές κατασκευές έως δημόσια και οικιστικά κτίρια. Το αρχιτεκτονικό γραφείο έχει λάβει πολλά βραβεία, όπως το Design Vanguard του Architectural Record 2019 και έχει επίσης επιλεγεί ως ένα από τα 40 αρχιτεκτονικά γραφεία που έχει κερδίσει το βραβείο «40 Under 40» από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Architecture Art Design and Urban.
Το οινοποιείο Lahofer συνδυάζει τη φύση με την αρχιτεκτονική!
Το Οινοποιείο Lahofer ιδρύθηκε το 2003 στην πόλη Znojmo, διαθέτει σήμερα περισσότερα από 430 εκτάρια αμπελώνων και παράγει περίπου 800.000 μπουκάλια κρασί ετησίως, γεγονός που το καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους αμπελουργούς στην Τσεχική Δημοκρατία. Το πολύπλευρο συγκρότημα προσφέρει στους επισκέπτες μια αίθουσα γευσιγνωσίας και ένα αμφιθέατρο – τακτικά τοποθετημένο στην οροφή του κτηρίου. Το κτίριο, ξεχωρίζει μεταξύ των διαφορετικών υψών κατασκευής. Το οινοποιείο χρησιμοποιεί αρχιτεκτονικά στοιχεία σχεδιασμένα για την ομαλή ένταξη του στο γύρω τοπίο της Μοραβίας – με την κυματιστή πλαϊνή όψη του αμφιθεάτρου να θυμίζει τις γύρω πλαγιές.
«Το κοινό μας όραμα με τον πελάτη ήταν να γίνει αυτό το κτίριο ένα μέρος που θα καλεί τους ντόπιους και τους τουρίστες να βιώσουν την ομορφιά της περιοχής, τα απίστευτα κρασιά της αλλά και την αρχιτεκτονική της. Το τοπίο της τοποθεσίας είναι ως επί το πλείστον γεωργικό, με σειρές αμπέλων που το δομούν πολύ τακτοποιημένα. Το κτίριο ενσωματώνεται στο τοπίο με τέτοιο τρόπο ώστε η απόσταση μεταξύ των σειρών αμπέλων να καθορίζει παράλληλα τα δομικά στοιχεία».
Η ποιότητα των υλικών είναι ύψιστης σημασίας!
Σύμφωνα με τους Michal και Ondřej, η ποιότητα των προϊόντων και των υλικών που χρησιμοποιούνται έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην τελική έκβαση του έργου. Γι ‘αυτό δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα υλικά που επιλέγουν, ενώ ταυτόχρονα πειραματίζονται με το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά υλικά. Το ξύλο είναι ένα ζωτικό υλικό στην εργαλειοθήκη τους και χρησιμοποιείται συχνά, χάρη στην ευελιξία, την αισθητική και τη φυσική του αίσθηση.