Έκθεση στην Σερβία για τον κλάδο ξύλου, μηχανημάτων και διακόσμησης

Έκθεση στην Σερβία για τον κλάδο ξύλου, μηχανημάτων και διακόσμησης

Στις 16 Νοεμβρίου στη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι, εγκαινιάστηκε η 52η Διεθνής Έκθεση επίπλων και εσωτερικής διακόσμησης, όπου 300 εκθέτες παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους.

Παρουσιάστηκαν οι σύγχρονες τάσεις στην επιπλοβιομηχανία και στην διακόσμηση, ενώ υπήρχε και μεγάλη ποικιλία διαφόρων μηχανημάτων και εργαλείων για την επεξεργασία του ξύλου.

Σημαντική όμως ήταν η παρουσίαση παραδοσιακών μασίφ επίπλων, είδος κατασκευής στο οποίο έχει παράδοση η Σερβία, αλλά και πλήθος νέων τεχνοτροπιών που εντυπωσίασαν την πληθώρα επισκεπτών. Και σε αυτή την έκθεση υπήρχε ελληνική συμμετοχή από την εταιρεία Νικολαΐδης, η οποία έδωσε το παρών μέσω του αντιπροσώπου της στην Σερβία.

Μελανό σημείο όμως της έκθεσης, ήταν το επίπεδο οργάνωσης της το οποίο δεν ήταν ικανοποιητικό, μιας και στους ίδιους χώρους έκθεσης επίπλων και μηχανημάτων επεξεργασίας ξύλου υπήρχαν και διάφοροι άλλοι εκθέτες από διαφορετικούς κλάδους, γεγονός που εμπόδιζε την καθαρή (προϊοντική) στόχευση.

 

Ανεβαίνει η αγορά

Μια κοινή διαπίστωση όμως όσων συμμετείχαν στην 52η Διεθνή έκθεση, ήταν πως η αγορά του επίπλου και της διακόσμησης αρχίζει να αναπτύσσεται. Αυτό που επίσης επισημάνθηκε και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, είναι η αύξηση των εξαγωγών της Σερβίας προς τη Ρωσία, εξαιτίας του ιδαίτερου φορολογικού καθεστώτος αλλά και των στενών σχέσεων μεταξύ τους.