Interzum 2023 | Τάσεις και όραμα για τον σχεδιασμό των χώρων διαβίωσης tου μέλλοντος

Από τις 9 έως τις 12 Μαΐου 2023, η Interzum θα συστηθεί ξανά στο διεθνές εμπορικό κοινό σαν ένας δραστήριος φορέας καινοτομίας με το μότο «Διαμορφώνοντας την Αλλαγή».

Μετά την ψηφιακή interzum@home 2021, η κορυφαία διεθνής εκδήλωση του κλάδου θα διεξαχθεί και πάλι ως ζωντανή εμπειρία στις εκθεσιακές αίθουσες της Κολωνίας.

Υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, φορείς διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, επιδραστικοί παράγοντες και όσοι διαμορφώνουν τις τάσεις, από ολόκληρο τον κόσμο θα ενημερωθούν για τις καινοτομίες και τα νέα προϊόντα στις εγκαταστάσεις της έκθεσης, θα αντλήσουν έμπνευση, θα ενισχύσουν υφιστάμενες επιχειρηματικές σχέσεις και θα κάνουν νέες επαφές με πελάτες.

Αναμένονται συνολικά πάνω από 1.400 εκθέτες από περίπου 60 χώρες, φτάνοντας έτσι και ξεπερνώντας ακόμη και τα προ-πανδημικά επίπεδα συμμετοχής. Εκτός από τις κορυφαίες εταιρείες της αγοράς, θα εκπροσωπηθούν και πάλι πολλές μικρές δεξαμενές σκέψης. Οι διεθνείς εκθέτες θα παρουσιάσουν έναν συνδυασμό νέων τεχνολογιών, υλικών και επιφανειών σε μια εξαιρετικά εκθαμβωτική γκάμα. Ως φορείς καινοτομίας και προμηθευτές ολόκληρου του τομέα της επίπλωσης, θα σηματοδοτήσουν τον ρόλο τους ως σημαντικοί εταίροι στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και σχεδιαστικών τάσεων.

«Η Interzum εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε χώρο έμπνευσης και καινοτομίας, πέρα από χώρος επιχειρηματικής δραστηριότητας», λέει ο Maik Fischer, διευθυντής της Interzum.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν όχι μόνο τα τελευταία υλικά και κατασκευαστικές μέθοδοι, αλλά και οι τάσεις και τα οράματα για το σχεδιασμό των χώρων διαβίωσης του μέλλοντος. Έτσι, η εξοικονόμηση πόρων, η βιωσιμότητα, η ανακύκλωση καθώς και η αυξανόμενη σημασία των οικοτόπων θα αποτελέσουν κεντρικά θέματα στην έκθεση Interzum 2023.

Παγκόσμια κεντρική θεματική νεοοικολογία

Με την παγκόσμια κεντρική θεματική «Νεοοικολογία», η Interzum 2023 θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του κλίματος και τον προσανατολισμένο στο μέλλον σχεδιασμό, καθώς είναι στοιχεία καθοριστικά για την επιτυχή καινοτομία σε μακροπρόθεσμη προοπτική. Με βιώσιμα προϊόντα και διαδικασίες παραγωγής, πολλές εταιρείες στον κλάδο των προμηθευτών αναλαμβάνουν ήδη σήμερα κοινωνική ευθύνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Interzum θα επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο σε αυτά τα θέματα, προκειμένου να προωθήσει έναν κοινό διάλογο που θα δημιουργήσει νέες λύσεις στο πλαίσιο ενός οράματος βιωσιμότητας.

Νέα δομή και διάταξη αιθουσών

Η Interzum θα χωριστεί σε τρεις ενότητες: (1) Λειτουργία και Εξαρτήματα, (2) Υλικά και Φύση και (3) Κλωστοϋφαντουργία και Μηχανήματα. Αυτός ο διαχωρισμός, συγκεντρώνει κοντά τις αλυσίδες παραγωγής αξίας και δημιουργεί μια καλή εικόνα για τους εκθέτες και τους επισκέπτες. Η νέα διαρρύθμιση των αιθουσών θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, προσφέροντας ακόμη καλύτερη εμπειρία στους επισκέπτες.

«Συγκεντρώσαμε τα τμήματα πιο κοντά στους χώρους μας, έτσι ώστε οι επισκέπτες να χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να φτάσουν από το Α στο Β. Επίσης, χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά τη νέα διάταξη των αιθουσών. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά την πρόσφατα κατασκευασμένη Αίθουσα 1 για την ενότητα “Υλικά και Φύση”.

Πολλές σπουδαίες εταιρείες θα εκθέσουν εδώ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που παρουσιάζονταν προηγουμένως στην Αίθουσα 6», εξηγεί ο Maik Fischer.

Η έκθεση εστιάζει στο να συναντηθούμε ξανά από κοντά, αλλά για όσους δε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Κολωνία, η Interzum 2023 θα ακολουθήσει μια υβριδική προσέγγιση με την interzum@home. Η συνήθης ισχυρή φυσική παρουσία στην Κολωνία θα συμπληρωθεί από μια ελκυστική ψηφιακή ζωντανή εκδήλωση, δημιουργώντας έτσι επιπλέον προστιθέμενη αξία.

Ελκυστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το μότο της Interzum «Διαμορφώνοντας την Αλλαγή» και η παγκόσμια κατευθυντήρια θεματική «Νεοοικολογία» θα συμπεριληφθούν επίσης στο πολυποίκιλο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Interzum 2023.

Οι θεματικές ειδικές εκδηλώσεις –τα Φόρουμ Τάσεων της Interzum– θα δείξουν πόσο δημιουργικά και ευέλικτα ανταποκρίνεται ο κλάδος των προμηθευτών στις σημερινές προκλήσεις. Τρέχοντα θέματα της βιομηχανίας επίπλων και εσωτερικής διακόσμησης θα παρουσιαστούν σε διεθνές εμπορικό κοινό. Με το «Product Stage» και το «Trend Stage», η Interzum προσφέρει πρόσθετες ευκαιρίες για εκθέτες και παρουσιάσεις προϊόντων, καθώς και για την ενασχόληση με θέματα σχετικά με την αγορά και τον σχεδιασμό του μέλλοντος.

Ιταλική συμμέτοχη: μια έκθεση μέσα στην έκθεση

Η διοργάνωση της Interzum 2023 δείχνει πολύ ελπιδοφόρα για τους Ιταλούς εκθέτες (272), οι οποίοι επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στην περίπου 22.700 τ.μ. έκταση της έκθεσης. Επίσης, το Ιταλικό Περίπτερο, που διοργανώνεται από την Koelnmesse Ιταλίας και φιλοξενείται στις 4 αίθουσες, αντιπροσωπεύει επί του παρόντος 31 εταιρείες σε μια συνολική έκταση 700 τ.μ. «Οι ιταλικές εταιρείες ανταποκρίνονται πολύ καλά σε αυτή τη διοργάνωση της Interzum, την πρώτη με φυσική παρουσία μετά την πανδημία», εξηγεί ο Thomas Rosolia, Διευθύνων Σύμβουλος της Koelnmesse Ιταλίας.

«Με τα στοιχεία συμμετοχής να μην έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, μπορούμε ήδη να πούμε ότι η διοργάνωση της Interzum για το 2023 θα είναι πολύ θετική για τις ιταλικές εταιρείες, τόσο για τις μεγάλες όσο και για τις μικρές και μεσαίες που εκθέτουν για πρώτη φορά στην Interzum. Με έναν εκθεσιακό χώρο έκτασης 22.800 τ.μ., οι ιταλικές εταιρείες θα αποτελέσουν κατά κάποιο τρόπο “μια έκθεση μέσα στην έκθεση”. Μια άλλη ενδιαφέρουσα είδηση για την Koelnmesse Ιταλίας είναι η παρουσία στην Interzum 2023, 15 εταιρειών από τις βαλκανικές χώρες, σε συνολική έκταση 1.000 τ.μ. και 7 ελβετικών εταιρειών, σε συνολική έκταση άνω των 700 τ.μ.

Από το 2022, μάλιστα, η Koelnmesse Ιταλίας είναι επίσης υπεύθυνη για τα Βαλκάνια, την Ελβετία και τη Μάλτα, και το ξεκίνημα δείχνει πολύ ελπιδοφόρο και για αυτές τις περιοχές».

Προσεχείς εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Koelnmesse:

  • Interzum Guangzhou, Kίνα 28.03.2023 – 31.03.2023
  • Orgatec Tokyo, Τόκυο 26.04.2023 – 28.04.2023
  • Hardware Fair Italy, Μπέργκαμο 05.05.2023 – 06.05.2023
  • Interzum, Κολωνία 09.05.2023 – 12.05.2023
  • Imm Spring Edition, Κολωνία 04.06.2023 – 07.06.2023