Με έμφαση στο τομέα της ρομποτικής η LIGNA 2017

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια υφίσταται μια αύξηση στο κομμάτι του αυτοματισμού και ειδικότερα όταν αυτός εφαρμόζεται στο τομέα της βιομηχανίας και των κατασκευών. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, η έκθεση Ligna 2017 θα έχει ξεχωριστό section με πληθώρα ρομποτικών μηχανημάτων.

Η χρήση των εν λόγων μηχανημάτων εξασφαλίζει τη γρήγορη και ποιοτική κατασκευή, κάτι που αναμφίβολα ενισχύει κατά πολύ τους τζίρους των εταιρειών. Οι συστηματικές συνεργασίες μεταξύ των εταιρειών κατασκευής ρομποτικών μηχανημάτων, αυτοματιστών και μηχανολόγων εγγυάται ένα σίγουρο αποτέλεσμα. Όλοι οι προαναφερθέντες λοιπόν θα έχουν μια δυναμική παρουσία στην έκθεση LIGNA 2017.

Εκεί λοιπόν και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, η Siemens θα επιδείξει το νέο σύστημα διαχείρισης ρομποτικών μηχανημάτων, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως με τα κατάλληλα εργαλεία ο χειρισμός τους γίνεται μια απλή υπόθεση. Επιπλέον η εταιρεία Beckhoff Automation θα προωθήσει μια ενιαία πλατφόρμα αυτοματισμού, η οποία μπορεί να προσαρτηθεί σε κάθε ρομποτική κατασκευή, ενώ κι άλλες εταιρείες αναμένονται να δώσουν το παρόν.

Επιπρόσθετα, η Homag, κορυφαία εταιρεία στην ρομποτική κατασκευή, αναμένεται να εκθέσει την τελευταία γκάμα των προϊόντων στο συγκεκριμένο τομέα. Σε αυτό το σημείο και για την ιστορία να αναφέρουμε, πως το πρώτο κτίριο κατασκευασμένο από οξιά με τη συνδρομή ρομπότ, πραγματοποιήθηκε στο Gmünd της Γερμανίας το 2015. Το εν λόγω project αποδεικνύει  περίτρανα την ευρεία εφαρμογή που έχει η ρομποτική, ακόμα και σε τόσο δύσκολες εφαρμογές.

Μια σειρά τέτοιων καινοτομιών θα παρουσιαστούν στη LIGNA 2017, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα φέρει το όνομα «Machine components and automation technology».