MEDWOOD : 7-10 Απριλίου 2016

Η εξωστρέφεια και η επανεκκίνηση της αγοράς σε πρώτο πλάνο!

Η έκθεση πρότυπο για τον κλάδο του ξύλου κι όχι μόνο, θα λάβει χώρα από 7 έως 10 Απριλίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, δείχνοντας ξεκάθαρα το δρόμο της ανάπτυξης. Παράλληλα αποκαλύπτει όλες τις νέες τάσεις τόσο στο χώρο του ξύλου και των υλικών , όσο και στις αυξανόμενες απαιτήσεις του τουριστικού κλάδου ο οποίος θα αποτελέσει το θεμέλιο πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη της αγοράς.

 

Η Διεθνής Έκθεση Medwood που λαμβάνει χώρα κάθε 2 χρόνια, αποτελεί πόλο έλξης για πλήθος επαγγελματιών που θέλουν το κατάλληλο χώρο και τόπο για να δείξουν τα δείγματα δουλειάς τους, από τον τομέα του ξύλου, των νέων και καινοτόμων υλικών καθώς και των νέων τεχνολογιών.

Έτσι λοιπόν και με την παρακαταθήκη των προηγούμενων επιτυχημένων οργανώσεων, το ενδιαφέρον μεγάλων κατασκευαστικών οίκων τόσο του εξωτερικού όσο και της εγχώριας αγοράς αναμένεται να είναι μεγάλο. Απώτερος σκοπός της Medwood 2016, είναι η εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας πλατφόρμας για την άμεση επικοινωνία μεταξύ των εταιρειών, για τις νέες τάσεις της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού, αλλά και οτιδήποτε αφορά τον βιοκλιματικό σχεδιασμό κτιρίων, καθώς επίσης και όλες τις νέες τεχνικές δόμησης με ξύλο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η εμπειρία των ανθρώπων της Medwood, θα επιτρέψει την πλήρη ικανοποίηση εκθετών και επισκεπτών με την πλουραλιστικότητα των εκθεμάτων, ενώ ένας από τους βασικούς τομείς με τους οποίους θα ασχοληθεί η 6η Διεθνής Έκθεση Medwood 2016, είναι η εξωστρέφεια προς τις παγκόσμιες αγορές, αλλά και η ολοένα αναπτυσσόμενη αγορά των ξενοδοχείων και του τουρισμού.

Ας τα δούμε όμως ανά τομέα.

 

Εξωστρέφεια

Είναι γεγονός πως η οικονομία της χώρας και κατ’ επέκταση των ελληνικών επιχειρήσεων είναι σε ένα κομβικό και εν μέρει μη βιώσιμο σημείο. Η μόνη λύση είναι η επέκταση των εμπορικών τους δραστηριοτήτων προς τις παγκόσμιες αγορές.

Αυτό το κενό στις προσπάθειες που κάνουν πολλές επιχειρήσεις του κλάδου, να αναπτύξουν δηλαδή σημεία πώλησης στο εξωτερικό, καθώς και συνεργασίες με αντίστοιχες εταιρείες από τρίτες χώρες, θα καλύψει η Medwood 2016, μέσω ενός προγράμματος επικοινωνίας και προώθησης της διεθνούς έκθεσης και κατ’ επέκταση των δυνατοτήτων των επαγγελματιών του χώρου, σε συγκεκριμένες χώρες ενδιαφέροντος με σκοπό την οργανωμένη παρουσία και επίσκεψη δυνητικών αγοραστών.

Ξενοδοχειακή αγορά – τουρισμός – δόμηση

Η νέα οικονομική τάξη πραγμάτων θέλει το κομμάτι του τουρισμού να είναι θεμελιώδες για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας, μιας και είναι αυτό που κινεί την παρούσα χρονική περίοδο την ρευστότητα της χώρας μας. Για το λόγο αυτό και καθότι οι προοπτικές ανάπτυξης στο τουριστικό κομμάτι είναι ιδιαίτερα πλούσιες μιας και ανέρχονται σε δις ευρώ με το μερίδιο των προϊόντων του συγκεκριμένου κλάδου να εμφανίζεται αρκετά αυξημένο. Ως εκ τούτου λοιπόν μέσω της Medwood 2016 θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία του ξενοδοχειακού κλάδου, μέσω εκτεταμένων συνεργασιών με δυνατούς φορείς του τουρισμού και της φιλοξενίας, με απώτερο σκοπό την ακόμα ταχύτερη ανάπτυξη όλων των προαναφερθέντων. Επιπλέον αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η δυναμική του κλάδου της κατασκευής ξενοδοχειακών καταλυμάτων με το ξεκίνημά μεγάλων projects που ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Σαν το σπίτι τους!

Έτσι ακριβώς θα νιώθουν επισκέπτες κι εκθέτες, στο φιλικό περιβάλλον στο οποίο θα φιλοξενηθεί η 6η Διεθνής Έκθεση Medwood 2016, μιας κι όλοι οι συμμετέχοντες επαγγελματίες θα είναι υπό μια ενιαία σκέπη με απώτερο σκοπό τη προώθηση της δουλειάς τους, μιας κι όλοι θα λειτουργούν υπό ένα κοινό σκοπό: Την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητά τους, την παρουσίαση όλων των καινοτομιών και εκείνων των στοιχείων που θα δώσουν ώθηση στο επιχειρείν και κατ’ επέκταση στην άνθηση των οικονομικών τους δεδομένων.

 

Το κλειδί που ανοίγει τον κόσμο της ανάπτυξης

Το νέο και εμπνευσμένο λογότυπο της Medwood 2016 μόνο τυχαίο δεν είναι! Το κλειδί έχει έναν έντονο συμβολισμό. Αποτελεί το μέσο εκείνο το οποίο μας ανοίγει τη πόρτα για την επίτευξη των στόχων μας. Αυτό λοιπόν το κλειδί θα είναι που θα έχουν στα χέρια τους οι επαγγελματίες του κλάδου και το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες της επιτυχίας και της επαγγελματικής ανάπτυξης και ευημερίας.

Επιπλέον το εν λόγω κλειδί πέρα από την επιχειρηματική ανάπτυξη συμβολίζει και την ταχεία ανάπτυξη τόσο στον τομέα των υλικών, όσο και στον κομμάτι της δόμησης. Αμφότερα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας έχουν φτάσει σε εξαιρετικά επίπεδα τα οποία βοηθούν στη δημιουργία εξαιρετικών project τα οποία με τη σειρά τους θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα του αγοραστικού κοινού.

 

Σας περιμένουμε στην 6η Διεθνή Έκθεση Medwood 2016 για να γνωρίσετε από κοντά τις τάσεις και τις καινοτομίες στην επιπλοποιία στο design και στη δόμηση