Salone del Mobile.Milano 2023

Η 61η Salone del Mobile.Milano συγκέντρωσε 307.418 παρευρισκόμενους, 15% περισσότερους σε σύγκριση με το 2022, επιβεβαιώνοντας την καταλυτική της δύναμη.

Συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 εκθέτες, το 34% εξ αυτών από 37 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων 550 νέων σχεδιαστών από 31 διαφορετικές χώρες και 28 σχολών και πανεπιστημίων σχεδιασμού από 18 διαφορετικές χώρες. Όσον αφορά τη συμμετοχή των επισκεπτών, καταγράφηκαν 307.418 παρευρισκόμενοι (+15% σε σύγκριση με το 2022), κατά τη διάρκεια των έξι ημερών, από 181 διαφορετικές χώρες. Η Κίνα ανέκτησε τη θέση της ως η πρώτη χώρα μετά την Ιταλία, ακολουθούμενη από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία με τη Βραζιλία και την Ινδία ισόβαθμες. Υπήρχαν πάνω από 5.400 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Η Maria Porro, Πρόεδρος της Salone del Mobile.Milano, δήλωσε: «Η 61η έκδοση της Salone del Mobile.Milano ήταν μια διεθνής επιτυχία και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που ξεπέρασε τις προσδοκίες. Ο αριθμός των παρευρισκομένων αποτελεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, για το οποίο εργαστήκαμε πολύ σκληρά, βαθιά και ριζικά, για να φέρουμε νέα νοήματα και αξίες στην επίσκεψη της εμπορικής έκθεσης και να δημιουργήσουμε νέες εμπειρίες για τους επισκέπτες που ήρθαν. Πήραμε πολλά σημαντικά μαθήματα από αυτή την έκδοση: μάθαμε ότι είναι πράγματι δυνατό να επανασχεδιαστεί ένα τεράστιο γεγονός όπως το Salone, προκειμένου να το προωθήσουμε στο μέλλον, ότι η βιωσιμότητα είναι πραγματικά εφικτή όταν ολόκληρο το σύστημα ενωθεί και ότι το νέο Το περιεχόμενο μπορεί να επινοηθεί και να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία γνώσης, ανάπτυξης και αξίας. Είμαστε ικανοποιημένοι με το πώς καταφέραμε να βάλουμε τους επισκέπτες στο κέντρο και με το πώς βρήκαν τον δικό τους δρόμο, την εγκατάσταση με την οποία συναντούσαν τις επιθυμητές εταιρείες τους. με την ευκαιρία που είχαν οι εκθέτες να συστηθούν και να γίνουν γνωστοί όχι μόνο στις ομάδες-στόχους τους αλλά και σε νέους συνομιλητές με τους οποίους ήρθαν σε επαφή χάρη στη νέα διάταξη. και να έχει δώσει ευκαιρίες σε όλους στην έκθεση να προωθήσουν τις γνώσεις και την ανάπτυξή τους χάρη στις πολλές ομιλίες και τα στρογγυλά τραπέζια και τις εκθέσεις στη Euroluce. Επενδύσαμε στην ποιότητα και δείξαμε την επιθυμία μας να συνεχίσουμε να παράγουμε καινοτομία και να «λέμε τις ιστορίες» των εταιρειών και των προϊόντων μας. Για άλλη μια φορά, ήμασταν η μηχανή που πυροδότησε την πόλη. Η συμβολή του Ιταλικού Οργανισμού Εμπορίου ICE ήταν ανεκτίμητη και αναντικατάστατη, υποστηρίζοντάς μας καθώς ανοίγαμε σε νέες αγορές όπως η Ινδία και σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Αμερική. Το Digital έπαιξε επίσης ζωτικό ρόλο αυτήν την εβδομάδα, όπως και τους προηγούμενους μήνες, επιτρέποντάς μας τόσο να έρθουμε σε επαφή με νέες χώρες όσο και να διατηρήσουμε μια ισχυρή σχέση με εκείνες που δεν μπορούν να ενωθούν μαζί μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τη δέσμευσή τους: τις εταιρείες που συμμετείχαν και έβαλαν τα χρήματά τους στα προϊόντα τους, τους διοργανωτές, τους εφαρμοστές και τους επιμελητές που όλοι πίστευαν στην εκδήλωση. Πιστεύουμε ότι ο καθένας μπορούσε να νιώσει τον ενθουσιασμό και την επιθυμία να προσφέρει μια νέα, παγκόσμια και συνειδητή εμπειρία, στην οποία ήταν οι ιδέες και η πολιτιστική ανταλλαγή που είχαν σημασία, έχοντας επίγνωση ότι ο τρόπος για να χτιστεί η αξία με την πάροδο του χρόνου είναι να σκεφτόμαστε το μέλλον και των επόμενων γενεών με το SaloneSatellite.”